09 september 2007

Craig

In Boise (spreek: Boysie, afgeleid van "La Riviere Boise" zoals de Franse pelsjagers de plek noemden) ontmoetten we Craig, een event planner die aanbood om ons huwelijk voor een zacht prijsje voor ons te plannen. Craig is een bijzonder aimabele man met wie we een avond lang ontzettend gezellig gekeuveld hebben en die ons de volgende dag (zaterdag) zijn stad liet zien en met wie we samen heerlijk geluncht hebben in een Aziatische eettent.
Zaterdag 30 augustus 2007 was de dag dat de republikeinse senator Lary Craig ging (moest) aftreden om een onduidelijk scandaal waarbij hij in een herentoilet op het vliegveld van Minneapolis gearresteerd is wegens het uitlokken van homoseksuele handelingen. Een scandaal dat volgens mij alleen in de USA zulke opgeblazen proporties kan aannemen. We stelden ons voor dat we net als CNN, ABC, FOX, enz. naar de persconferentie in het Boise Depot (een oud spoorwegstation) zouden gaan en daar wat vragen zouden stellen: "Senator, we are from 'Salmon, Trout and Steelhead' International Magazine and our readers would like to know what effect your resignation has on the spawning of salmon in Idaho..."
Na de lunch zijn we nog naar Table Rock gereden waar men een fantastisch uitzicht heeft over de stad en heeft Craig ons nog wat chique woonwijken laten zien (waaronder het eerste huis in Boise dat begin vorige eeuw volledig met geothermisch water werd verwarmd.)
Na zo veel goede zorg en een hoop lol was het vrij moeilijk voor ons om uit Boise te vertrekken. Craig had ons graag nog meer van de omgeving willen laten zien, maar we besloten ondanks zijn waarschuwingen om het niet te doen toch maar richting Twin Falls en Craters of the Moon National Monument te vertrekken.